Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Bögrés mákos kocka.Almás párna.

2014.12.10. 19:18, KallaZsuzsanna56

Számos család „dinasztikus” receptjeinek egyike, vonzereje többrendbéli: gyors, egyszerű, kiadós, elronthatatlan, olcsó és finom. Készíthetjük darált dióval is, illetve minden olyan télről megmaradt finomsággal (a mennyiségekre figyeljünk!), amelyet amúgyis időszerű volna felhasználni, mielőtt megavasodna vagy tönkremenne.
Hozzávalók kb. 35 kockához::
1 kb. 3 dl űrtartalmú bögre
1 bögre finomliszt (200 g)
2 tasak (20 g) sütőpor
1/2 kk. őrölt fahéj
1 csipet só
1 bögre darált mák (100 g)
100 g lágy vaj/margarin
1 bögre finomított kristálycukor (250 g)
2 tojás
1 bionarancs reszelt héja
1 bögre tej (3 dl)
100 g ribizli- vagy málnalekvár
100 g tortabevonó étcsokoládé
2 ek. olaj
1 ek. vágott, natúr pisztácia
1 kk. morzsacukor



1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kb. 25x35 cm-es, peremes-mély tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a mákkal.

2. A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a reszelt narancshéjat, végül a tejjel felváltva a mákos lisztet. A masszát a tepsibe öntjük, tetejét egyenletesen elsimítjuk úgy, hogy a széleken valamivel magasabb legyen, mint középen (így sülés közben kevésbé fog felpúposodni). Középső bordamagasságra állított rácson 35-40 percig sütjük (tűpróba!).

3. A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, aztán sütőpapírostul vágódeszkára emeljük. A lekvárt felforrósítjuk (ha magok vannak benne, szitakanálban áttörjük), megkenjük vele a tészta tetejét, kissé szikkadni-száradni hagyjuk.

4. A csokoládét felaprózzuk, forró vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd a tészta tetejére öntjük-kenjük. Mielőtt teljesen megkötne, sűrűn beszórjuk pisztáciával és morzsacukorral. Hagyjuk teljesen megdermedni, tálalás előtt 5x5 cm-es kockákra (vagy szeletekre) vágjuk. Sokáig elálló, finom sütemény! Mélyhűthető!

Fontos:


Hogy a bögre pöttyös-e vagy sem, elhanyagolható kérdés, ámde ugyanaz legyen, mert mérőedényként szolgál!

Tippek:


– Gazdagíthatjuk a masszát pl. 100 g puha, felaprózott mazsolával és/vagy cukrozott citrushéjjal, ez esetben további 2 tojást adunk hozzá, nehogy lehúzzák a tésztát az adalékok.
– Süthetjük nagyobb (30x40 cm-es) tepsiben is, a sütőből kivéve megkenjük a forró tésztát kétszeres mennyiségű, áttört lekvárral, aztán félbevágjuk, a két lapot egymásra illesztjük, kissé lenyomkodjuk, tetejét vaníliás vagy fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Az elképesztően sokoldalú alma – ezúttal pudingkrémes töltelékké lényegülve –
az egyszerűen-gyorsan elkészíthető, finom túrótésztából varázsol ízletes párnácskákat, amelyek napok múlva is frissen illatozva csábítnak (már ha
azonnal el nem fogynak).


Almás párna
Hozzávalók kb. 12 darabhoz::
A töltelékhez:
500 g savanykás alma
2 ek. citromlé
40 g kristálycukor
1 dl tojáslikőr
1/2 tasak vaníliás pudingpor
A tésztához:
300 g finomliszt
1 tasak (12 g) sütőpor
150 g krémtehéntúró
5 ek. (1/2 dl) tej
5 ek. (1/2 dl) olaj
90 g porcukor vagy sütőcukor
1 biocitrom reszelt héja
1 csipet só
1 tojás
porcukor a szóráshoz


1. Először a tölteléket készítjük el, mert ki kell hűlnie: az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kiemeljük, és apró kockákra vágjuk. Azonnal megöntözzük a citromlével, majd lábaskába tesszük, hozzáadjuk cukrot és a tojáslikőrt, felforraljuk. 3 ek. hideg vízben simára eldolgozzuk a pudingport, az almához öntjük, és folyamatosan keverve besűrítjük (1 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A tésztához összeszitáljuk a lisztet a sütőporral. Mélyebb tálban simára keverjük a túrót, a tejet, az olajat, a por-/sütőcukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, beledolgozzuk a lisztet, aztán munkalapra szedve átgyúrjuk.

3. Kibéleljük sütőpapírral a sütőbe való nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Lisztezett munkalapon kb. 28x48 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, hosszában félbevágjuk, keresztben pedig 6 db 8 cm-es csíkra, tehát összesen 12 db 8x14 cm-es téglalapot kapunk.

4. A tojást kettéválasztjuk, a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tésztalpok szegélyét. A képzeletbeli felezővonal egyik oldalára 2-3 ek. almatölteléket halmozunk, a szabadon maradt fél tésztalapokat – 1 cm-es távolságot tartva – 4-5 helyen, párhuzamosan bemetsszük, és ráhajtjuk a töltelékre. A széleket jól lenyomkodjuk, a párnákat a tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.

5. Középső bordamagasságon kb. 20 percig sütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt csinos tálra rendezzük, fátyolnyi (fahéjas) porcukorral meghintve kínáljuk. Gyors, kiadós, biztos siker!
Tippek:

– A tojáslikőrt (bár ettől különösen finom lesz!) 4-5 ek. felveretlen habtejszínnel helyettesíthetjük.
– A töltelékhez adhatunk 2-3 csipet őrölt fahéjat is.
Megjegyzések:

Ennek a remek süteménynek az osztrák-német házi cukrászatban kedvelt túrós-olajos tészta az alapja, amely bár jellegében hasonlít az omlós tésztára, jóval kevesebb zsiradékkal készül, puhaságát pedig a túrónak köszönheti.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban