A pita receptje.
2014.04.25. 17:26, KallaZsuzsanna56
	
	
	tészták.
	
	Hozzávalók
	3 dl langyos víz
	2 teáskanál só
	2 evőkanál olívaolaj
	50 dkg liszt (lehet Graham-liszt)
	1 teáskanál cukor
	3 dkg élesztő
	
	Lágyabb tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd kb. 45-60 percen át hagyjuk duplájára kelni. (Graham-liszt használatakor valamivel több vizet kell beletennünk.) Ezután 8 egyforma darabra vágjuk, mindegyiket gömbölyítjük, 5-10 percig hagyjuk pihenni. (Ezalatt ismét megnyúlnak a tésztában a sikérszálak, így könnyebb nyújtani.) 2-3 mm vastag ovális vagy kerek formákat készítünk a gömbökből. Ruhával letakarva 30 percig hagyjuk őket pihenni.
	
	220 fokra melegített sütőben kb. 5-6 percig egyszerre 2-3 darabot sütünk a rácson. (Nem tepsin!)
	
	Tipp: tálaláskor apróra vágott húst, zöldséget, salátát, öntetet készítünk elő, és mindenki összeállítja a saját gyrosát.