camembert-édesburgonya raclette.
2014.03.08. 20:40, KallaZsuzsanna56
	
	Camembert-édesburgonya raclette
	
	
	
	Hozzávalók:
	50 dkg édesburgonya
	fél dl olaj
	só
	őrölt bors
	1 kis csokor petrezselyem
	20 dkg camembert sajt
	tört rózsabors a tetejére
	
	
	Ha nem kapunk édesburgonyát, sütőtökkel vagy bármilyen másfajta burgonyával is elkészíthetjük.
	Megjegyzés:
	
	A rózsaborsot jól törjük össze, mert ha nagyobb darabokban hagyjuk, a raklettsütőben gyorsan megég, és keserű lesz.
	
	Elkészítés:
	
	Az édesburgonyát vízben kicsi kefével alaposan megmossuk, majd leszárítjuk, egymás mellé tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, langyosra hűtjük, meghámozzuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, és kicsit egymást fedve raklettsütő tálkáiba sorakoztatjuk. Ezután meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és befedjük a fél centi vastag szeletekre vágyott camembert sajttal. Végül egyenletesen megszórjuk a frissen tört rózsaborssal, és forró raklettsütőbe téve 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.