Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Liptai zoltán üzenete számomra.

2014.02.12. 20:33, KallaZsuzsanna56
Címkék: Húokról
Hogy készítsem el a borjúhúst

Kedves Zsuzsa!
Rántott borjúcombot csak is szín húsból érdemes készíteni, ne legyenek benne inak. Az íinas borjúcombból készíthetünk levseket, ragu-leveseket, pörkölteket, paprikásokat, tokányokat, párolt-sült egybe húsokat. Minél világosabb a borjúcomb színe, annál fiatalabb az állat húsa. Vásárláskor mindig a tiszta ínmentes, minél világosabb borjúcombot keresse. Vásárláskor még nagyon fontos, hogy a pultban lévő hús teteje ne legyen elszíneződve, beszáradva, ne legyen nyálkás. A friss borjúhús illata édeskés. A rántott borjúcombot a következőképpen ajánlanám elkészíteni, így biztosan sikere lesz. A fent említett ínmentes minél fiatalabb borjúcombot a hús szálaira, rostjaira merőlegesen ujjnyi vastagon szeleteljük fel, majd ne túl vékonyra klopfoljuk ki és egy éjszakára, tegyük annyi tejben hűtőbe, amennyi ellepi. A tej puhítja a húsrostokat. Másnap papírszalvétával szárítsuk, le, sózzuk, majd lisztbe, sózott felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, lerázzuk róla a felesleget és bő forró olajba téve, közepes tűzön, fedővel letakarva mindkét oldalát pirosra sütjük. Fontos, hogy letakarva süssük, mert így nem csak sül a hús, párolódik is és gyorsabban elkészül, megpuhul. Én a csontos csirkecombot, tarját, karajt is fedővel letakarva szoktam megsütni, mert így biztosan nem marad véres a csont melletti hús. A megsült rántott borjúcombot jól lecsepegtetjük az olajtól és papírszalvétával bélelt tálba tesszük. A húsklopfolást a klopfoló rücskös végével érdemes csinálni, hogy a hegyes végek puhítsák a húsrostokat. Én a borjúcomb mind két oldalát megszoktam klopfolni.
Bátran készítsen rántott borjúcombot, csak nagyon fontos a megfelelő hús hozzá.
Ha Önnek most ínasabb borjúcombja van otthon , azt ajánlanám, hogy egybe vagy nagyobb darabokban sóval, frissen őrölt színes borssal, aprított rozmaringgal, kakukkfűvel alaposan fűszerezze be, majd meghámozott, karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, megmosott, elnegyedelt gombát, félbevágott zöldpaprikát, paradicsomot tegyen tepsibe, sózza borsozza, fektesse rá a fűszeres húst, locsolja meg olívaolajjal, öntsön alá 1 deci vizet, fél deci száraz fehérbort és alufóliával lefedve, 180c-os sütőben párolja háromnegyed puhára. Végül fedje be a húst vékony bacon szeletekkel és a fólia nélkül süsse pirosra. Ezt az ételt hideg vízben beáztatott cseréptálban is el lehet készíteni. Nagyon finom!

Jó főzést!

Nagyon köszönöm neki a segítséget.Rengeteget tanulok tőle.A mesterszakács oldalon tudok tőle mindíg tanácsot kérni.Most éppen a vadhúsokról kértem információt.Köszönettel tartozom neki.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!