Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Három csokis sütemény.

2014.02.07. 13:06, KallaZsuzsanna56
Recept

Hozzávalók  a
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
1 púpos evőkanál kakaópor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g őrölt mandula
1 darab tojás (közepes méretű)
125 g Rama
Ezenkívül
2 evőkanál sárgabaracklekvár
Díszítéshez
0,5 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
kevés porcukor

Előkészítés
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sűtöt 180 fokra előmelegítjük.
Elkészítés
A tésztához lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Egy púpos evőkanálnyi mandula kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
A félretett mandulát a munkafelületre hintjük és az egyik rész tésztát egy 25 cm hosszú hengerré formázzuk, majd letakarva a mélyhűtőbe tesszük.
A második rész tésztát kettévágjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen két 25 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengereket az előkészített tepsibe helyezzük. A hengerekbe az ujjbegyünkkel egy 3 cm széles mélyedést nyomunk. A lekvárt egy főzőedényben felmelegítjük és egy kiskanál segítségével a mélyedésekbe töltjük.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 180 fokon 12-15 perc. Sütés után a süteményt 5 percig sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd 2,5 cm széles szeletekre vágjuk.
Közben a harmadik rész tésztából kb. 1 cm vastagságú és 7 cm hosszú hengereket formázunk (kb. 24 db jön ki belőle), majd a hengerek végeit elvékonyítjuk. A hengereket a tepsibe helyezzük, és kifliformára hajtjuk.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc.
Sütés után a kifliket sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Míg a kiflik sülnek, a lefagyasztott tésztahengert kb. fél cm széles szeletekre vágjuk. A tallérokat szintén tepsibe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kiflik díszítéséhez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk és a tasakból közvetlenül a kiflikre locsoljuk. A tallérokat porcukorral hintjük.
Tálalás
80 -85 db lesz belőle.
Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2025. November
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség