Cézár saláta.2014.01.28. 13:28, KallaZsuzsanna56
Recept.
A mai nap Cézár salátát készítettem,olyan jó pikáns öntetet készítettem hozzá.Már benyaltam egy jó adagot.Merem ajánlani diátázóknak,mert vitaminban gazdag, erőteljes ízkombinációt rejt magába.Energianövelő,és nem lehet megéhezni utána jó ideig.
Hozzávalók: 2 db jókora csirkemellfilé,só,bors ízlés szerint,3 evőkanál olivaolaj a kisütéséhez.Az öntethez kell 5 db szardellafilé,amolyan jófajta olivaolajban eltett amit üvegben kapni,5-6 db nagy száras kapribogyó( Jó a kicsi is,ha nincs más).5 dkg parmezánsajt, 1 citrom leve,és 3 ek olivaolaj,3 ek jófajta joghurt( én görögöt vettem kimérve.)Isteni hozzá.Só kell bele egy kevés,2 gerezd fokhagyma,1 tojás,és némi őrölt fehérbors,és még vágott petrezselyemzöld,1 ek reszelt parmezán sajt,de ne vigyük túlzásba.Ezeket turmixoljuk össze egy erre alkalmas géppel, a szardella olajából is tegyünk a szószba,mert nagyon jó ízt ad neki.A jégsalátát vágjuk fel darabokra,majd a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk ,és az olajon süssük át mindkét oldalát megsózva,és borsozva,szép pirosra.Ezután vágjuk csíkokra,vagy ahogy akarjuk,és tegyük a salátára.A lehűtött szardellás öntettel öntözzük meg,és hámozóval szeljünk a tetejére parmezán forgácsot. Akkor jó az öntet,ha minden ízt érezni benne,ge fóleg legyen sós is, savanykás is,és krémes, de a fokhagyma ne domikáljon nagyon benne,csak egy ici-picit.Azonnal fogyasztjuk.Jó étvágyat hozzá!
|