Hozzávalók:
60 dkg hátszín
10 dkg füstölt szalonna
4-5 db csemege uborka
1 fej fokhagyma
só, olaj, őrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 dl fehérbor
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk néhány percig. A serpenyőből kivéve egy edény fölött rácsra helyezzük a húsokat. A hús zsírjához adunk még egy kis vajat, felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a sonkát, a gombát, az uborkát és puhára pároljuk. Miután elkészült, belehelyezzük a hússzeleteket és leöntjük tejszínnel, és tejföllel dúsítjuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|