A recept hozzávalói 4 ( személyre)
1 kg sertéscomb vagy lapocka
1 db nagyobb hagyma
1 db paradicsompaprika
1 db paradicsom
1 teáskanál só
ízlés szerint bors
20 dkg borsó mirelit vagy friss
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csokor zöldpetrezselyem
1 evőkanál ételsűrítőpor
50 dkg sörétes tarhonya
Elkészítés módja:
A tarhonyát először olajon megpirítom, majd kétujjnyi hideg vízzel felöntöm, sózom, majd lefedem, és teljes takarékon készre főzöm. A húst jól leöblítem, majd apró darabokra vágom. A hagymát felkockázom, olajon megpárolom, majd a fűszerpaprikával színt adok neki, végül sózom, borsozom. Kevés vízzel felöntöm, a húst az edénybe rakom, jól elkeverem, és felaprítom a paprikát, és paradicsomot is hozzáadom. Amikor félig megpuhult a hús, petrezselymet vágok bele, és a borsót beleöntöm. Így még 10-15 percig főzöm, és az ételsűrítőt a végén hozzáadom. A kész tarhonyával tálalom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|