Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Húsételek.
Húsételek. : Paradicsomos tintahalragu spagettivel.Képtárak: Súgó

50 dkg tintahal
40 dkg piros spagetti
1 csomó leveszöldség
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 és fél dl pecsenyelé
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál kakukkfű
2 dl vörösbor
1 kávéskanál só
4 db paradicsom
1 kávéskanál szurokfű
2 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint frissen őrölt bors
Elkészítés:

1.Az olajat forrósítsuk fel egy fazékban, és dinszteljük meg benne a sóval eldörzsölt fokhagymát.

2.A hagymát és a leveszöldséget tisztítsuk meg, majd vágjuk apró kockákra, és a fokhagymához adva dinszteljük üvegesre.

3.A megtisztított tintahalat vágjuk apró darabokra, tegyük a zöldséghez és dinszteljük vele rövid ideig.

4.Keverjük hozzá a paradicsompürét, utána öntsük fel a vörösborral, azután a pecsenyelével, majd lassú tűzön, lefedve főzzük 40-45 percig.

5.Adjuk hozzá a meghámozott, kimagvalt, apró kockákra vágott paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, valamint szurokfűvel.

6.A paradicsomos tésztát sós vízben 10-15 percig főzzük, utána szedjük ki, és jól csepegtessük le.

7.Rendezzük tányérokra, öntsük rá a mártást, és azonnal tálaljuk.
Az olasz konyha előszeretettel használja fel a maradék pecsenyezsírokat a húsos, paradicsomos raguk, rizottók készítésekor. A halból és tengergyümölcseiből készült ételekhez azonban kizárólag vajat és/vagy olívaolajat használnak zsírzóként. Az olasz konyhában is szabály, hogy halak és fehér húsok készítésekor kizárólag fehér bor használatos és ezekhez az ételekhez fehér bort illik fogyasztani is.
Nem tartozik az olcsó ételekhez,de aki ezt a fajta halas,tengeri herkentyűs ételeket kedveli,annak ajánlom nagyon finom olasz ételkülönlegesség.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
2016.12.09. 11:28
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!