Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Húsételek.
Húsételek. : Kemencében sült őzfilé erdei gombákkal .(Novák Ferenc receptje)Képtárak: Súgó

 

Hozzávalók:

 

1 kg őzgerinc, egy-egy mokkáskanál kakukkfű, boróka, egész fekete bors és rozmaring, 1 babérlevél, 6 evőkanál olaj, 60 dkg erdei gomba (őzláb, vargánya, szegfű – lehet vegyesen is), 1 kisebb cikk vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál finomliszt, 2 tojás, fél csomag (20 dkg) fagyasztott vajastészta

a mártáshoz:

3 evőkanál olaj, 30 dkg vegyes leveszöldség, 1 púpozott evőkanál paradicsompüré, 1 kiskanál finomliszt, 1-1 mokkáskanál kakukkfű és rozmaring, csipetnyi őrölt fekete bors, 2 dl vörösbor, 4 dkg vaj

a hús sütéséhez:

4-5 evőkanál olaj

1. Az őzgerincet kicsontozzuk. A húsról a hártyát lefejtjük. Utána a karajt meg a szűzpecsenyét a porrá őrölt fűszerek keverékével bedörzsöljük, majd a fele olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. 2-3 órán át hűtőszekrényben így érleljük.

2. Közben az erdei gombát megtisztítjuk, szárát apróra vágjuk, a fejeket pedig félretesszük. A hagymát – miután héját lehúztuk – finomra aprítjuk, a maradék olajon megfuttatjuk. A gombaforgácsot – aminek kb. 30 dekának kell lennie – beleszórjuk, zsírjára sütjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a liszttel meghintjük. Rövid ideig pirítjuk, a fölvert to-

jásokat – miután egy keveset kivettünk belőle – ráöntjük, kocsonyásodásig sütjük, végül hűlni hagyjuk.

3. A vörösboros gombamártást is elkészítjük. Ehhez az őzcsontokat földaraboljuk, az olajon kevergetve megpirítjuk, majd a megtisztított, kockákra vágott zöldséggel tovább sütjük. A paradicsompürét belekeverjük, a liszttel meghintjük. Tovább pirítjuk, bő 6 deci vízzel fölöntjük és 1 órán át kis lángon főzzük. Utána a borral ízesítjük, 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Akkor jó, ha a mártáshoz hasonlóan sűrű állagú.

A gombafejeket kockákra vágjuk, a vajon megpirítjuk, és a boros mártást rászűrjük.

4. A húst kissé megsózzuk, forró olajban körös-körül hirtelen megpirítjuk, hűlni hagyjuk, és a tojásos gombapéppel egyenletesen megkenjük. A vajastésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, 2 centi széles szalagokra vágjuk, és a gombás őzhúsra csavarjuk. Tepsibe rakjuk, a félretett tojással megkenjük. Előmelegített kemencében vagy sütőben, nagy lánggal (220 şC; légkeveréses sütőben 200 şC) kb. 25 percig sütjük. Tálaláskor fölszeleteljük, a boros gombamártással körülöntjük.

4 főre

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc + érlelés

Egy adag: 953 kcal

Italajánlat: száraz vörösbor



 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
2016.12.09. 11:28
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu    *****    STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG