Hozzávalók:
Piskóta:
5 tojás
22 dkg cukor
5 evőkanál víz
13dkg liszt
3dkg kakaópor
1 tk sütőpor.
Krém, díszítés:
4dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 csomag gesztenyemassza (25dkg)
25 dkg margarin,vagy Rama vaj,
10 dkg étcsokoládé bevonómassza
3 ek olaj,a higításához olvasztáskor.
Ízlés szerint rum vagy rumaroma.
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjékből kemény habot verek. A sárgáját habosra keverem a cukorral és vízzel, majd hozzáadom a liszttel elkevert sütőport, kakaóport. A fehérjehabot falapáttal, óvatosan a tésztába vegyítem. Vajazott-lisztezett 24cm-es kerek tortaformában 180fokon 35 perc alatt készre sütöm.
A krémhez tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzök, kihűtöm. A szobahőmérsékletű margarint,vagy vajat habosra keverem, majd hozzáadom az áttört gesztenyemasszát és a pudingot. Rummal ízesítem a krémet.
A tortapiskótát három lapba vágom, a krémmel megtöltöm a lapokat, bevonom az oldalát és a tetejét is. Dermesztés után gőz felett olajjal higított csokoládéval vonom be a tetejét.
Tetszés szerint díszítem. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|